Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Data NK A-klasse en het Bronzen Schietspoel Toernooi 2018 aangepast

donderdag 5 oktober 2017
De data voor de Nederlandse kampioenschappen A-klasse zijn aangepast. Het evenement wordt in 2018 georganiseerd bij Dolfijn in Tilburg op zondag 1 april, zaterdag 14 april en zondag 15 april.

Bronzen Schietspoel Toernooi
Onlangs ontvingen wij het bericht van Dolfijn | The Plays To Be dat de bouw van het nieuwe bowlingcentrum in Tilburg vertraging oploopt. Daardoor zou de planning van het Bronzen Schietspoel Toernooi in februari 2018 in de knel komen. Vanuit beide partijen kwam bij ons het verzoek om het Bronzen Schietspoel Toernooi in april te organiseren, op de dagen dat het NK A-klasse in Tilburg gepland stond. 

In de bestuursvergadering van 4 oktober en na overleg met de toernooiorganisatoren op de nieuwe finaledag is besloten mee te werken aan het verzoek. Dit betekent dat het NK A-klasse 2018 een week eerder wordt georganiseerd en dat het Bronzen Schietspoel Toernooi op zondag 15 april (direct na de NK finales) begint en haar finale organiseert op zondag 22 april.

NK A-klasse 2018
De Nederlandse kampioenschappen op het hoogste niveau kennen de laatste jaren een groot deelnemersveld. Wij hopen natuurlijk ook dit seizoen weer op veel enthousiasme onder onze leden te kunnen rekenen die de uitdaging aangaan en willen strijden om de nationale titels. Voorrondes worden georganiseerd op zondag 1 april (1e paasdag) en zaterdag 14 april. Zondag 15 april wordt de dag waarop de titels verdeeld worden.

Deze data worden z.s.m. aangepast in de diverse online wedstrijdkalenders. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer updates en het openen van de inschrijving.

> Informatie NK A-klasse 2018

EBT Masters
Het Bronzen Schietspoel Toernooi maakt onderdeel uit van de European Bowling Tour (EBT). Het Masters event van het lopende seizoen wordt in 2018 in Tilburg georganiseerd. Met nog één stop te gaan is de kans groot dat tijdens de Masters, op maandag 23 april direct naar het Bronzen Schietspoel Toernooi, ook een Nederlandse deelnemers in actie komt. International Maxime de Rooij staat op dit moment op een knappe vijfde plek in de EBT-ranking met nog één stop te gaan. Staat zij na het Norwegian Open (6-15 oktober 2017) nog steeds in de Top 8, dan heeft zij zich definitief geplaatst voor de Masters. Deze eventuele Nederlandse inbreng zou de Masters in Tilburg een mooi oranje tintje geven!

> Website Bronzen Schietspoel Toernooi en EBT Masters 2017

Foto: De Singles kampioenen van 2017, Michael Kok & Lisanne Breeschoten

<< Terug naar nieuwsberichten