Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Wedstrijdleiders klaargestoomd voor nieuwe seizoen

dinsdag 3 oktober 2017
Zondag 1 oktober verzamelden 26 wedstrijdleiders zich in Olround Bowling Veenendaal voor een bijscholing tot Wedstrijdleider 2.0 en om samen aan het nieuwe seizoen te starten.

Bijscholing
De opleiding is door docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen onlangs onder handen genomen en daarover werden de 26 aanwezige wedstrijdleiders bijgepraat. In de nieuwe opzet is (nog) meer aandacht voor leiderschap, communicatie en positieve attitude. Het leiden van een bowlingwedstrijd lijkt altijd zo simpel, zeker wanneer alles goed verloopt. Maar wanneer alle verantwoordelijkheden worden opgesomt, kom je toch tot een flinke lijst. Het is dus best een uitdaging om al die taken goed uit te voeren en daarnaast de goede sfeer in het bowlingcentrum, en op de banen in het bijzonder, te bewaken.

We waarderen dan ook de inzet van de wedstrijdleiders om naar Veenendaal te komen om bijgepraat te worden. Over de opleiding, maar natuurlijk ook over aanpassingen in de regelementen door collega Ronald. Het was een geslaagde dag en deze wedstrijdleiders zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Forum voor wedstrijdleiders
We hopen dat alle wedstrijdleiders, dus ook de groep die niet in Veenendaal aanwezig kon zijn, hun weg naar het wedstrijdleidersforum (weer) kunnen vinden. In deze afgeschermde omgeving kunnen onderling ervaringen gedeeld worden en vragen gesteld worden om zo met elkaar beter en wijzer te worden.

> Forum voor wedstrijdleiders

Word op wedstrijdleider
Lijkt het jou ook leuk om wedstrijden letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden? Je kunt bij de NBF een opleiding volgen waarna je direct aan de slag kunt. Zo beleef je de bowlingwedstrijden van dichtbij en maak je actief onderdeel uit van een sportieve dag. Stuur een mailtje naar opleidingen@bowlen.nl voor meer informatie en/of je vragen.

High Five!
Ook dit seizoen rekenen we erop dat alle betrokkenen bij leagues en toernooien de High Five omarmen. Voor wiens geheugen even opgefrist moet worden over de vijf afspraken die we met elkaar hebben gemaakt, hier onze High Five:
  • Plezier staat bij mij voorop
  • Ik ga netjes om met het materiaal
  • Ik let op m'n taalgebruik
  • Ik heb respect voor anderen
  • Ik geef het goede voorbeeld
> www.highfivebowlen.nl

We wensen iedereen een mooi, gezellig en sportief seizoen toe!

Foto: Alle wedstrijdleiders die de bijscholing hebben gevolgd met docenten Wendy en Ben en collega Ronald (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten