Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Herenselectie WK 2017 bekend gemaakt

woensdag 20 september 2017
De WK-selectie voor de dames was al even bekend, nu is door bondscoaches Ron van den Bogaard en Michael Sassen ook de selectie voor de heren bekend gemaakt. Zo is het Nederlands team compleet dat in november deelneemt aan het WK in Las Vegas.

Selectie
De volgende zes heren zijn gekozen om Nederland tijdens het aankomende WK te vertegenwoordigen:
- Jeffrey van de Wakker
- Johnny Spil
- Mark Jacobs
- Michael Kok
- Xander van Mazijk
- Yorick van Deutekom

Dit betekent dat vanuit de voorselectie Michell Stinissen en Marco de Bruijn niet zijn geselecteerd. Ten opzichte van het succesvolle EK 2016 kent de selectie drie nieuwe gezichten. Nederlandse kampioen Kok is na jaren afwezigheid weer terug in het Nederlands team en Van Mazijk en Van Deutekom, die eerder al uitkwamen voor Nederlandse jeugdselecties, maken hun debuut bij de senioren.

Wereldkampioenschappen 2017
Het WK wordt om de vier jaar tegelijktijdig georganiseerd voor dames en voor heren. Net als vier jaar geleden vindt dit gezamenlijke WK weer plaats in Las Vegas, wel in een andere bowling, namelijk South Point Bowling Plaza. Het evenement wordt op vrijdag 24 november officieel geopend, waarna de dames een dag later het spits afbijten met het Singles Event. Vervolgens wisselen de heren en dames elkaar per event af. Na het Singles Event wordt nog gestreden in het Doubles Event, Trio Event en Team Event. De beste 24 heren en beste 24 dames in de All Events spelen op maandag 4 december het afsluitende Masters Event. Klik hier voor het volledige schema.

Aankomende evenementen Team NL
In 2017 staan nog drie evenementen op het programma waar de Nederlandse selectie in actie komt. Van 25 t/m 28 oktober spelen Nicole Sanders en Xander van Mazijk de European Champions Cup 2017 in Wenen. Klik hier voor meer informatie. 

Van 6 t/m 11 november staat in Mexico de QubicaAMF World Cup 2017 op het programma. Onlangs wisten Ghislaine Stigter-Van der Tol en Michell Stinissen hiervoor de deelnametickets te bemachtigen. Klik hier voor meer informatie.

Kort daarna begint in Las Vegas dus het WK 2017. Klik hier voor meer informatie. De komende twee maanden worden door de selecties gebruikt om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK. Die voorbereiding is te volgen via facebook en instagram.

Wij wensen alle spelers en coaches veel succes met de voorbereidingen en tijdens de aankomende evenementen!

<< Terug naar nieuwsberichten