Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

QubicaAMF World Cup Qualifier 2017: De feiten op een rij

vrijdag 1 september 2017
Morgen staat de tweede editie van de QubicaAMF World Cup Qualifier in Bowling Scheveningen op het programma. Verdedigend kampioenen Lisanne Breeschoten en Nico Thienpondt zijn er weer bij. Gaan ze voor twee op rij? Dat en meer leuke weetjes op een rij gezet.
  • Van de 32 deelnemers van de Shanghai 2016 editie keren er slechts 9 deelnemers terug voor de Mexico 2017 editie waarvan 7 heren en 2 dames. Toevallig (of niet) is de volledige top 3 van de heren (Nico, Johnny en Jordi) ook dit jaar van de partij.
  • Alleen Nico, Lisanne, Michell en Ghislaine hebben eerder deelgenomen aan de QubicaAMF World Cup namens Nederland
  • In 2008 werd de QubicaAMF World Cup ook in Hermosillo, Mexico gehouden. Toen werd Nederland vertegenwoordigd door Maarten Pittens en door de toen 19-jarige Lisanne Breeschoten. Ze eindigde toen op een knappe 7e plaats. Deze prestatie is sindsdien niet meer verbeterd door een Nederlandse dame 
  • In de laatste tien jaar is het twee keer gebeurd dat een heer tweemaal achter elkaar naar de World CUp is gegaan. Namelijk Maarten Pittens in 2008 en 2009 (Mexico en Maleisië) en Phil Hulst in 2010 en 2011 (Frankrijk en Zuid-Afrika)
  • De beste prestatie van een Nederlander op de World Cup is de overwinning van Irene Frantzen in 1987 in Maleisië. Irene is zaterdag ook aanwezig. In de laatste tien jaar is de vijfde plek van Ghislaine Stigter-van der Tol in 2007 (Rusland) de beste prestatie
  • Indien Michael Kok zaterdag wint dan voltooit hij een bijzondere prestatie voor de familie Kok. In dat geval zijn zowel vader Eric (2014), tweelingzus Wendy (2011) als Michael zelf in dit decennium namens Nederland naar de World Cup geweest
  • Lisanne Breeschoten is aan een imponerende reeks bezig. In het jaar 2016 won zij de Stedenontmoeting Senioren, De NK A-klasse, de DDK Senioren en de QubicaAMF World Cup Qualifier. Dit jaar won zij opnieuw de NK A-klasse, welke ook in Scheveningen werden gehouden. Ze kan de eerste speelster worden die zowel de NK als de World Cup Qualfier tweemaal op rij wint in dezelfde seizoenen.
De heren beginnen morgen om 9 uur. De dames sluiten om 12 uur aan. De grote stepladder finales vinden plaats vanaf 17 uur. Ben jij er ook bij?

Meer informatie is hier te vinden.

Foto: Irene Frantzen (destijds Gronert) als winnares van de QubicaAMF World Cup, exact 30 jaar geleden. (klik voor vergroting, bron QubicaAMF)

<< Terug naar nieuwsberichten