Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Herenselectie hervat ’Road to Las Vegas’ met kleinere groep

zaterdag 26 augustus 2017
De Nederlandse herenselectie heeft na een zomerstop de 'Road to Las Vegas' weer hervat met een gezamenlijke training in Leiden. In Bowling Menken ontbraken twee heren die er voor de zomer nog wel waren.

Niet 100%
Zowel Youri Fens als Peter Knijff hebben in de zomer aangegeven dat zij afzien van deelname aan de rest van het programma 'Road to Las Vegas 2017'. Daarmee maken zij automatisch geen aanspraak meer op deelname aan het WK, aankomende november en december in Amerika.

Fens is druk met zijn werk en door het tijdelijk wegvallen van Dolfijn Bowling Tilburg is zijn belangrijkste trainingsfaciliteit niet beschikbaar. Het kost hem te veel tijd om op andere locaties de gewenste trainingsuren te maken om met een goed gevoel voor het WK te kunnen gaan. Ook Knijff heeft aangegeven zich niet meer 100% te kunnen geven voor het programma i.v.m. blijvende knieklachten.

De begeleidingsstaf, bestaande uit Ron van den Bogaard en Michael Sassen betreurt het stoppen van beide heren, maar is gemotiveerd om het maximale uit de resterende voorbereiding te halen met de overgebleven acht selectieleden: Jeffrey van de Wakker, Johnny Spil, Mark Jacobs, Marco de Bruijn, Michael Kok, Michell Stinissen, Xander van Mazijk en Yorick van Deutekom.

Road to Las Vegas 
In tegenstelling tot de damesselectie, die deelneemt aan hetzelfde toernooi, is bij de heren dus nog niet bekend welke zes heren het oranje van Nederland mogen vertegenwoordigen op het WK. Een deel zal nog afhangen van de twee evenementen die in september gespeeld worden, beiden in Bowling Scheveningen. 

Op zaterdag 2 september komen alle acht selectieleden in actie tijdens de QubicaAMF World Cup qualifier. Dit toernooi, waar in totaal 24 heren aan deelnemen, bepaalt wie Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze QubicaAMF World Cup komende november in Mexico. 

Een week later start de eerste editie van Scheveningen Dutch Open, een toernooi aangesloten bij de European Bowling Tour (EBT), waar de mannen op meer (internationale) tegenstand kunnen rekenen. Na deze evenementen en nog een gezamenlijke training op 9 september in Bowling Nieuwegein wordt de selectie bepaald.

Volg het team
Zowel de heren als de dames zijn in hun voorbereiding op het WK op diverse manieren te volgen. Op de WK webpagina vind je het belangrijkste nieuws en handige links met betrekking op het WK. Via Instagram en Facebook is de selectie ook op de voet te volgen rondom alle activiteiten.

<< Terug naar nieuwsberichten