Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Ad van der Jagt benoemd tot NBF Lid van Verdienste

dinsdag 8 augustus 2017
Tijdens de finaledag van ‘zijn’ toernooi, Dutch Senior Open, is Ad van der Jagt zondag 6 augustus benoemd tot NBF Lid van Verdienste. NBF-bestuurslid Ton Zandboer was aanwezig in Nieuwegein om Van der Jagt het bijbehorende speldje op te spelden.

Waar te beginnen?
Van der Jagt is al jarenlang zeer actief voor de bowlingsport en ook voor het NBF bondsbureau. Dus waar te beginnen met de activiteiten die hem zo verdienstelijk voor de sport hebben gemaakt. Allereerst zijn er natuurlijk de diverse toernooien die Van der Jagt vol overgave organiseert. Wij durven te zeggen dat zijn aanwezigheid alleen al voor deelnemers een reden is om terug te komen naar de toernooien, zoals ook afgelopen week in Nieuwegein weer bleek tijdens de 12e editie van het Dutch Senior Open.

Dat Van der Jagt in 2010 gevraagd werd voor het organisatie comité van de Europese kampioenschappen dames in Tilburg en het EK voor nationale kampioenen in Zoetermeer was niet zo gek. Geen uitdaging ging Van der Jagt uit de weg en alles werd mede dankzij hem tot in de puntjes verzorgd. Tussendoor vond hij ook nog de tijd om hoogstpersoonlijk een mobiele bowlingbaan te bouwen die vijf jaar na dato nog steeds in heel het land wordt ingezet ter promotie van de bowlingsport.

Niet alleen was de voormalig Vrijwilliger van het Jaar als vrijwilliger van de NBF actief (tuchtcommissie, financiële ondersteuning), ook voor BV Schiedam de Walvis heeft Van der Jagt, o.a. als voorzitter, veel betekent! En zo vergeten we vast nog een activiteit of twee, maar het mag duidelijk zijn waarom Ad van der Jagt de benoeming tot Lid van Verdienste toekomt.

Foto: Van der Jagt met zijn vrouw Henny en NBF-bestuurslid Ton Zandboer (door Bettina Lund, klik voor vergroting)


<< Terug naar nieuwsberichten