Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Engelse dubbelslag tijdens 12e Dutch Senior Open

maandag 7 augustus 2017
Zondag 6 augstus zijn de finales van de 12e editie van het Dutch Senior Open gespeeld in Bowling Nieuwegein. Beide winnaars van het internationale 50+ toernooi komen uit Engeland: Ron Oldfield en Kimberly Oakley. Nel Tel was met haar derde plek de beste Nederlandse.

Dutch Senior Open
In totaal verschenen de week voorafgaand aan de finaledag 125 heren en 34 dames aan de start in het verbouwde bowlingcentrum aan de Blokhoeve. Zij speelden allemaal 8 games voorronde, waarin Steve Wright het presteerde om als enige een perfect game te gooien. Na de voorrondes gingen de beste 12 dames en 31 heren naar de volgende ronde. 

In de kwartfinales voor de heren schoot bondscoach Ron van den Bogaard uit de startblokken met 266, 263, 235 en 280. Het bezorgde hem overtuigend een plek in de halve finale, samen met nog 15 andere heren. In de halve finales werd de Top 8 bepaald voor de Round Robin finale. Van den Bogaard vormde samen met Eric Koning en Jack Edelaar het drietal Nederlanders dat de finaleronde wist te bereiken. Bij de dames werd deze prestatie geleverd door maar liefst vier landgenoten: Tel, Paula Visser, Inge Hazeleger en Kirsten van der Kooij.

Finales
In de Round Robin finales werden de scores van de halve finales meegenomen en stond dus nog eens zeven games op het programma op de prijzen te verdelen, waarbij steeds 30 extra punten verdiend konden worden bij winst. Mede door vijf directe wedstrijden te winnen ging de eindzege bij dames naar Kimberly Oakley. Ze eindigde met een totaal van 2001 nipt voor Liliane Vitens uit België, zij kwam tot 1998. Het brons ging, met 1986, naar Tel. De andere drie Nederlandse dames eindigden op plek 6, 7 en 8.

Ondanks dat er nog best wat wedstrijden werden gewonnen, lukte het de Nederlanders niet om bovenin de ranking van de finale te eindigen. Edelaar werd achtste, Van den Bogaard zevende en Eric Koning werd vijfde met een totaal van 2105, een plek boven de kampioen van 2016: Steven Jeeves. Steve Carnall uit Engeland werd vierde, het brons ging naar Christer Danielsson uit Zweden en in de strijd om het goud bleef Ron Oldfield de Duitser Hermann Wimmer voor: 2349 om 2319.

Voor een overzicht van alle uitslagen en resultaten, ga naar de website van Dutch Senior Open.

Next stop: WK 50+ in München
Voor acht 50-plussers uit Nederland is het volgende event er eentje om nu al in te lijsten: De Wereldkampioenschappen 50+ in München. Het Nederlands team, dat tijdens het WK wordt begeleid door Frans Wagemakers en Lia Fievet, bestaat uit vier heren en vier dames.  Naast Van den Bogaard en Edelaar, kwamen ook Farida Pascoal-Blom en Andrea Homan-Zorge in actie in Nieuwegein ter voorbereiding op het WK. De selectie bestaat daarnaast ook uit Helma Gruijthuijsen-De Graaf, Cory Timisela, Nico Thienpondt en Wim van der Veen.

Voor meer informatie over het WK 50+, klik hier. We wensen het Nederlands team veel succes in München en gaat het natuurlijk op de voet volgen!

Foto: Winnaars Oakley en Oldfield. © Bettina Lund. Klik hier voor het volledige fotoalbum.

<< Terug naar nieuwsberichten