Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlands team slaagt er niet in de kwartfinales te halen tijdens World Games 2017

maandag 24 juli 2017
Tijdens The World Games 2017 is het Nederlands herenteam er niet in geslaagd om de kwartfinales van het Doubles Event te behalen. In een poulesysteem bleken Hong Kong en Venezuela te sterk. Finland werd vierde in de poule.

Eerste wedstrijd blijkt al beslissend
Nadat Johnny Spil, Jeffrey van de Wakker en coach Ron van den Bogaard zaterdag 22 juli al het Singles Event hadden gespeeld (klik hier voor meer informatie), stond maandag 24 juli het Doubles Event op het programma. Alle zestien deelnemende landen waren verdeeld over vier poules. Nederland was dus samen met Venezuela ingedeeld bij het geplaatste Finland en Hong Kong.

Alle landen zouden twee games tegen elkaar spelen. Het total pinfall na twee games leverde 2 winstpunten op. Mocht het gelijk worden dan konden beide teams 1 punt bijschrijven. De top 2 na zes games zou doorgaan naar de kwartfinales.

In de eerste wedstrijd moest Nederland aantreden tegen Hong Kong. Spil en Van de Wakker begonnen goed, maar kwamen halverwege de eerste game toch in de problemen. Het duurde vervolgens te laten voordat de juiste lijn werd gevonden. Halvewege na 1 game keek het team tegen 44 pins achterstand aan. In de tweede game werd goed gescoord. Zo goed, dat Hong Kong weer in zicht kwam. Helaas bleek de 461 game net niet voldoende om Hong Kong in te halen. De eindstand was 881 - 903.

Winst tegen Finland
In de tweede wedstrijd stond Finland als tegenstander op de banen. Spil schoot de eerste game uit de startblokken en kwam uiteindelijk op een mooie 245. Inclusief de 225 van Van de Wakker nam het team een mooie voorsprong op de Finse heren. Een voorsprong die in de tweede game behouden bleef, o.a. door de 257 van Spil. Finland werd met 943 - 876 verslagen. 

Omdat Venezuela had gewonnen van Hong Kong stond Nederland op dat moment gedeeld tweede met de Aziaten, achter Venezuela die de volle buit binnen had.

De laatste game moest dus gewonnen worden van Venezuela, tenzij er tussen Finland - Hong Kong nog iets geks gebeurde. Al snel liepen Spil en Van de Wakker achter de feiten aan. Spil kon zijn goede spel van de wedstrijd tegen Finland niet voort zetten en kwam niet verder dan 156. Door de 238 van Van de Wakker bleef Venezuela nog een beetje in zicht, maar al snel in de tweede game bleek dat de Venezolanen, met o.a. Ildemaro Ruiz in het team (hij won zilver tijdens het Singles Event) geen fout meer ging maken. Het werd uiteindelijk 873 - 743 voor de Zuid-Amerikanen. Bij Hong Kong - Finland vielen de pins net niet goed voor Nederland, waardoor een roll off met beide teams niet meer nodig was. Hong Kong plaatste zich met Venezuela voor de kwartfinales. Voor Nederland zaten The World Games er op.

Eindstand poule C:

Op moment van schrijven worden de halve finales gespeeld, met o.a. Venezuela en Hong Kong. Voor de ontknoping, ga naar theworldgames2017.com

Zo komt er een einde aan een mooi toernooi, waar de Nederlandse mannen een toch wat zure nasmaak aan hebben over gehouden. Van de Wakker die 17e werd in het Singles Event en de kansen die er ondanks de zware loting ook lagen in het Doubles Event. Het zijn ervaringen waaruit het team lering moet trekken met het oog op de Wereldkampioenschappen eind november in Las Vegas. Ook dan zijn alle toppers weer aanwezig en ook dan gaat Nederland de uitdaging aan.

Voor meer nieuws over de World Games, foto's en video's op social media en meer, ga naar onze World Games webpagina.

Het team reist dinsdag terug naar Nederland vanuit Wroclaw. We wensen ze een goede terugreis.


<< Terug naar nieuwsberichten