Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Van de Wakker komt 14 pins te kort voor Top 16 op The World Games

zaterdag 22 juli 2017
Zateredag 22 juli kwamen Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker voor het eerst in actie tijdens The World Games 2017. Met 30 andere bowlers stapten zij de baan op voor het Singles Event. Het werd een teleurstellende dag.

Top 16 doel
Vooraf had het team aangegeven dat het bereiken van de Top 16 het doel was. Het zou een flinke uitdaging worden om dat in zes games te bereiken, maar niet ontmogelijk. En dat bleek ook bij aanvang van de serie. Zowel Spil als Van de Wakker begon goed en beide spelers vonden we terug in de Top 10 na één game. Helaas wist Spil het niveau (245) niet vast te houden, want in game 2 volgde een 169 game. De 208 en 181 die volgden hielpen niet mee en daarmee was na vier games wel duidelijk dat Spil de Top 16 niet meer zou gaan halen. De knop ging om en de laatste twee games (196 & 172) werden gebruikt ter voorbereiding op het Doubles Event. Met een total pinfall van 1171 (gem. 195,2) eindigt Spil op de teleurstellende 31e plek.

Net te kort
Van de Wakker had het in de tweede game ook wat lastiger en kwam uit op 191. Daarmee bleef hij in de Top 16 staan, wat hij ook in de daaropvolgende games volhield (235 & 226). Na vier games stond Van de Wakker met vijf man op 1 pin verschil rond plek 13 t/m 17. Ongemeen spannend dus en op dat moment moest het tweetal verplaatsen naar baan 17&18, een banenpaar waar al de hele dag matig gescoord werd.

Ook Van de Wakker kreeg niet wat hij verdiende. "Die vijfde game heeft Jeffrey technisch misschien wel zijn beste game gegooid", aldus coach Ron van den Bogaard. Toch leverde het slechts een score op 182, waarmee hij terugviel naar de 24e plek. Er zat dus nog maar één ding op: Een perfect game gooien!

Natuurlijk is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar Van de Wakker ging ervoor en begon er goed aan. De eerste zes ballen leverde zes strikes op. Helaas viel het toen niet goed... 6-2. De teleurstelling was groot, toch gaf Van de Wakker niet op. Nog meer strikes volgden en brachten Van de Wakker tot 261. Vervolgens leek het uren te duren voordat de scores in beeld kwamen. Het zou nog spannend zijn, maar waar Van de Wakker bang voor was gebeurde: Hij werd 17e, op 14 pins afstand van de Top 16. Het is de meest nare plek waar je kunt eindigen gezien de ambitie van het team.

Maandag Doubles Event
Een flinke tik, ook voor de volledige Nederlandse korfbalselectie die het team was komen supporten. Zij hadden niet lang nodig om volledig op te gaan in de wedstrijd en bleven het tweetal tot de laatste bal aanmoedigen. Helaas mocht het niet baten en moeten Spil en Van de Wakker dit resultaat een plekje geven. Daarvoor hebben zij anderhalve (vrije) dag, want maandagochtend staat om 09.00 uur het Doubles Event op het programma. Hierin spelen zij in een poule met Finland, Venezuela en Hong Kong.

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten. Op moment van schrijven is de Top 16 bezig en is dus nog niet bekend wie de kampioen van 2017 is geworden.

Het Nederlands team is de komende drie dagen nog op verschillende manieren te volgen. Ga naar The World Games webpagina voor links naar Instagram, Facebook, maar ook het platform van The World Games NL, met verslagen, beelden en update van alle 79 Nederlandse sporters die aanwezig zijn in Polen. Klik hier om verder te gaan naar de webpagina.

Foto: Jeffrey van de Wakker in actie tijdens Singles Event (klik voor vergroting) © Actiefotografie.nl

<< Terug naar nieuwsberichten