Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Aftellen tot World Games 2017: Nog één week!

woensdag 12 juli 2017
Nederlands team bowlen World Games 2017 theworldgamesnlWoensdag 19 juli vertrekt de Nederlandse selectie naar Wroclaw in Polen waar de tiende editie van de World Games wordt georganiseerd. Ook bowlen staat op het programma van dit multisportevenement voor niet-olympische sporten.

Nederlandse selectie
Het bowlingevenement bestaat uit een Singles en een Doubles Event, waar de Nederlandse heren zich het afgelopen EK (2016, Brussel) voor hebben geplaatst. Namens dat team zijn Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker geselecteerd om de strijd aan te gaan met de andere 15 landen. Tijdens het evenement worden zij begeleid door bondscoach Ron van den Bogaard, ervaringsdeskundige als het gaat om de World Games. Van den Bogaard was in 2001 (Japan) nog actief als speler op het evenement dat om de 4 jaar georganiseerd wordt.

Wereldtop
Spil en Van de Wakker kennen een goed seizoen en werden in april nog Nederlands kampioen Doubles. Ondanks die vorm wordt het voor het team een hele uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de Top-10 ambitie van de volledige Nederlandse equipe. Het deelnemersveld, dat in totaal bestaat uit 32 heren, brengt de absolute wereldtop bij elkaar. Verschillende Wereldkampioenen, gelouterde PBA-spelers en de titelverdediger, Osku Palermaa (FIN), zijn op 22 en 24 juli actief in Sky Bowling te Wroclaw. 

Opzet
De 32 heren beginnen zaterdag 22 juli met het Singles Event. Na 6 kwalificatiegames gaat de Top 16 door naar de knock-out finales. Op maandag 24 juli wordt het Doubles Event gespeeld, waar na 6 kwalificatiegames de Top 8 doorgaat naar de knock-out finales. Een kort format waarbij Spil en Van de Wakker er meteen moeten staan. Als ze dit doen weten we dat ook de wereldtop de borst kan nat maken voor het Nederlandse tweetal.

Mis niets van het evenement
Het evenement waar ruim 3.000 atleten aan deelnemen is op diverse manieren te volgen. Nederland doet aan 14 sporten mee met 79 sporters en die hebben de krachten gebundeld in één platform: www.theworldgamesnl.nl. Via dit platform en de diverse social media is het gehele Nederlandse team te volgen en dus ook onze eigen selectie. 

Via de vaste kanalen van de Nederlandse selectie word je natuurlijk ook zo goed mogelijk op de hoogte gehouden. Kijk doorvoor op de World Games webpaginaFacebookTwitterInstagram of Snapchat (nbfbowlen).

Wij wensen het team veel succes in Polen en hopen dat ze de wereld laten zien dat de sport het absoluut waard is om in Parijs of Los Angeles aan de Olympische Spelen toegevoegd te worden.

Foto: Nederlands team met v.l.n.r. Coach Ron van den Bogaard, Johnny Spil, Jeffrey van de Wakker en team manager Jan Jaap van der Sar. Foto via actiefotografie.nl.

<< Terug naar nieuwsberichten