Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Vierde plek voor Van der Kooij-Van Boven beste prestatie tijdens EK50+

zondag 2 juli 2017
Tijdens de Europese kampioenschappen 50+ in Ierland kwamen in totaal 39 Nederlanders in actie. Kirsten van der Kooij - Van Boven deed het 't beste, met een vijfde plek in de All Events en een vierde plek in de Masters finale.

Diverse leeftijden
De 50-plussers die in Dublin in actie kwamen werden onder verdeeld in drie leeftijdsgroepen, waarbij groep A de jongste is. Dat is ook de categorie waarin Van der Kooij - Van Boven in actie kwam. In het Singles Event wist zij een twaalfde plek te halen en in het Doubles Event werd ze samen met dubbelpartner Loes Vredeveldt knap vijfde. Ondanks dat in het Trio's Event slechts een 63e plek behaald werd, was haar individuele score die serie voldoende voor een plek in de finales. Na 18 games stond haar total pinfall op 3363 (gem. 186,83).

Met scores van 172 en 193 wist Van der Kooij - Van Boven de eerste twee games door te komen. Helaas kwam ze met 178 in de derde game slechts één pin te kort om een medaille aan het evenement over te houden. Zo kwam de Nederlandse delegatie dus naar huis zonder medailles, maar met een prachtige ervaring, nieuwe vriendschappen en mooie herinneringen aan een goed evenement.

Ga voor alle uitslagen van het EK 50+ naar tenpinbowling.ie.

Lia Fievet nieuwe voorzitter ESBC Europa
Tijdens het EK 50+ hebben enkele bestuurlijke wijzigingen plaatsgevonden bij ESBC Europa. Paul Douw is benoemd tot erelid en heeft van de ETBF uit handen van Ad Ophelders de zilveren speld ontvangen voor
zijn verdiensten. Hij is afgetreden als voorzitter en is nog 1 jaar penningmeester.
 
Lia Fievet is benoemd tot voorzitter ESBC Europa. Als secretaris volgt Florian Fister uit Duitsland haar op. Fister is al jaren Vice-president en penningmeester van de DBU.

Next up: WK 50+ 
Na de Europese kampioenschappen staan op korte termijn de Wereldkampioenschappen al op het programma. De Nederlandse selectie van 4 heren en 4 dames is hiervoor inmiddels bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie over dit WK 50+ en mis niets.

Foto: Kirsten van der Kooij - Van Boven blij met vierde plek, via Facebook.

<< Terug naar nieuwsberichten