Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlandse jeugdselectie start aan Road to Aalborg 2018

woensdag 5 juli 2017
foto van Nederlandse bowling selectie.Het lijkt nog niet eens zo lang geleden dat het Nederlands team terugkwam uit Finland met een gouden Masters medaille, een zilveren Doubles medaille en bronzen medailles voor de All Events en Teams. Toch gaat 8 juli de voorbereiding voor het volgende EKJ weer van start.

Voorselectie
De begeleidingsstaf, bestaande uit bondscoaches Peter van Zijp, Marieke de Jong en Jord van Weeren, hebben onlangs de voorselectie bepaald waarmee gestart wordt met het programma ‘Road to Aalborg 2018’. Het programma dat naast talentontwikkeling volledig in het teken staat van deelname aan de European Youth Championships 2018. Eind maart worden die georganiseerd in de Deense stad Aalborg.

De voorselectie bestaat uit 7 meisjes en 10 jongens en kent weinig wijzigingen t.o.v. van het afgelopen seizoen.
Meisjes: Anique van Ewijck, Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Bianca Brommer, Denise Blankenzee, Lizzy Flapper en Sharon Rietveld.
Jongens: Bart van Beers, Brent de Ruiter, Giovanni Rotmans, Jurgen van der Vecht, Kenneth Ramos, Mathijs Beverdam, Micha Groot, Mike Bergmann, Nick de Gelder en Ronan van der Loo.

Twee nieuwe gezichten
Alle 8 ‘Helsinki-gangers’ hebben nog de leeftijd om in de jeugd in te komen. Daarnaast maakten De Gelder, Beverdam, Groot, Ramos, Van Ewijck, Flapper en Westerdijk het afgelopen seizoen ook al deel uit van de selectie.

Nieuwe gezichten zijn die van de 15-jarige Van der Vecht uit Hellevoetsluis en de 16-jarige Rotmans uit Spijkenisse. Zij hebben bij hun vereniging en binnen regionale jeugdselectie West een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Aan hen de uitdaging om z.s.m. aansluiting te vinden bij de groep die al één of meer seizoenen in de nationale selectie actief is.

Zaterdag start het programma in Bowling Menken met de kick-off, waarna direct gestart wordt met de eerste training. Hierbij is het gehele programma bondstrainer Ben van Spronsen betrokken, die daarmee de begeleidingsstaf voor de jeugd complementeert.

Wij wensen de selectie veel succes de komende maanden en hopen natuurlijk opnieuw op mooie successen tijdens het EK jeugd.

Foto: De 'medaille oogst' van 2017! Op naar 2018.

<< Terug naar nieuwsberichten