Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

50-plussers strijden om nationale dubbel-titels in Bowling de Worp

maandag 19 juni 2017
Zondag 18 juni zijn de finales van het NK Dubbel georganiseerd door ESBC Nederland. Peter Broekmans en Eric Koning wonnen het NK Dubbel scratch, het NK Dubbel handicap ging naar Klaas Gorter en Roel Dorenbos.

Koning de beste in strijd om het goud
In totaal kwamen 88 dubbels in actie tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Bowling De Worp te Steenenkamer. Ieder dubbel gooide vijf games voorronde voor een plek bij de beste 12, op basis van de scratch scores. Met 228,7 gemiddeld deden Martin Snelting en Rik Nap dit het beste, net voor Broekmans en Koning (227,2). Tjeu Thompson en Farida Pascoal-Blom gingen als derde naar de finale.

Hierin wisselde de top 2 van positie door met name een super serie van Koning: 1266 (gem. 253,2). Nico Thienpondt gooide in de finale de tweede beste serie (1225), waardoor hij met zijn partner Harry Meijer de derde plek voor zich opeiste.

Handicap finale
Nadat de 12 finalisten voor de scratch finale bepaald waren, werd de stand na de voorrondes opnieuw gemaakt, dit keer inclusief handicap. Van de overgebleven duo's ging op nieuw de Top 12 door naar de finale. Hierin wisten Cor Brouwer en Rene Gooyers hun eerste plek niet te behouden, ze grepen met een vierde plek zelfs net naast het eremetaal. Brons was er voor Gerrit Lodeweges en Willy Tibben, het zilver ging naar John Visser en Nikos Fotinakis. De nieuwe Nederlands kampioenen zijn Klaas Gorter en Roel Dorenbos met een totaal score van 4736.

Ga naar de website van ESBC Nederland voor een overzicht van alle scores en eindstanden.

<< Terug naar nieuwsberichten