Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NK G-bowlen gespeeld in Almere

zondag 7 mei 2017
Zondag 7 mei organiseerde de NBF voor de vierde keer de Nederlandse kampioenschappen voor leden met een verstandelijke beperking. Het was weer een sportieve, spannende en gezellige dag in Bowling Almere.

Mooie prestaties
De 96 beste deelnemers van dit jaar kwamen zondagochtend vroeg naar Almere waar zij zich geplaatst hadden voor de landelijke finaledag. Eerder waren namelijk al vijf voorrondes georganiseerd in Hoofdorp, Sittard, Breda, Zutphen en Assen en daar deden dit jaar 242 deelnemers aan mee. Alleen de beste spelers per klasse waren overgebleven en zij meldden zich vol goede moed in Almere.

Voor sommige deelnemers is de bowling inmiddels bekend terein, andere finalisten waren toch onder de indruk van het 24-baans centrum en dat had z'n weerslag op de scores. Anderen stegen boven zichzelf uit en wisten zo na drie voorronde games de finaleronde te halen. Hierin stonden voor de Top 4 van iedere klasse nog eens twee games op het programma om de prijzen te verdelen.

Kampioenen
Er werden acht klassen georganiseerd en zo konden aan het eind van de dag ook acht kampioenen (zie foto rechtsboven) gekroond worden:
 
  Dames: Heren:
Klasse 1: Amy Bouwmeester (Stichting BAS) Thijs van Nijnatten (Stichting BAS)
Klasse 2: Patricia Huisson (BV Steenwijk) . (Stichting BAS)
Klasse 3: Chantal van de Luijtgaarden (Alles Om) Louis Stam (Soester BV)
Klasse 4: Janny de Swart (Stichting BAS) Andre Kannegieter (BV Heerhugowaard)

Klik hier voor alle uitslagen van de halve finales.
Klik hier voor alle uitslagen van de finales. 
Beide overzichten tellen acht pagina's, één voor iedere klasse.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een spannende Roll-Off onder de entertainende leiding van Jos Homan, waarbij alle nummers 5 van de acht klassen het tegen elkaar opnamen. Het was 3e-klasse speler Johan Lenselink die alle rondes overleefde en er met de mooie NBF-bowlingbal vandoor ging (zie foto rechts).

Eerder op de dag werd een pauze al ingevuld door een demonstratie van EKJ-winnares Denise Blankenzee en NK-winnares Lisanne Breeschoten. Met een paar prachtige strikes en spares lieten zij het publiek en alle deelnemers versteld staan. Ondertussen gaven ze antwoord op enkele mooie vragen van de NK-deelnemers, zoals: "Op welke arrow mik je altijd? Hoeveel uur train je in de week? Hoe ga je om met zenuwen en hoe zorg je dat je geconcentreerd blijft?" En, naar later bleek een zeer belangrijke vraag: "Mag ik met jullie op de foto?"

Zo was het een dag die voorbij vloog met dank aan de altijd enthousiaste, fanatieke en sportieve deelnemers, maar zeker ook dankzij de ondersteuning van Bowling Almere en de vrijwilligers van Stichting BAS en BV Almere die de dag mede mogelijk hebben gemaakt.

Ga voor meer foto's van zondag 7 mei naar onze facebookpagina. Klik hier.

<< Terug naar nieuwsberichten