Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Bowlers met verstandelijke beperking strijden om NK titels in Almere

woensdag 3 mei 2017
Voor het vierde jaar op rij komen deelnemers uit het hele land naar Bowling Almere om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen. Het gaat om de landelijke finale, waar 100 spelers aan deelnemen. Tijdens de vijf voorrondes eerder dit seizoen kwamen in totaal al 242 deelnemers in actie. Alle deelnemers zijn lid van de NBF en hebben een verstandelijke beperking.

Aangepast bowlen
Het mooie van de bowlingsport is dat voor veel deelnemers met een beperking nauwelijks aanpassingen nodig zijn om de sport te beoefenen. Toch worden tijdens het NK enkele hulpmiddelen ingezet. Zo is er een klasse waarbij de deelnemers gebruik maken van de bumpers aan de zijkant. Ook zijn er deelnemers die gebruik maken van een rails om de bal vanaf te laten rollen of een speciaal handvat dat inklapt wanneer de bal wordt los gelaten.

Het NK wordt voor de vierde keer georganiseerd door de NBF en ieder jaar neemt het deelnemersaantal toe. Het wordt dus een steeds grotere uitdaging om er met de beker vandoor te gaan. Alle deelnemers spelen drie games, waarna per categorie de beste vier spelers gaan strijden om het goud in nog eens twee games. Voorafgaand aan de finale betreden kersverse Europees kampioene jeugd Denise Blankenzee en Nederlands kampioene Lisanne Breeschoten de baan om een kleine demonstratie te geven van het bowlen op topniveau.

Het NK, waarbij de NBF samenwerkt met Bowling Almere, Bowlingvereniging Almere, Stichting BAS en Esdege-Reigersdaal, gaat om 10.00 uur van start met de eerste serie. Rond 15.00 uur zijn de winnaars bekend.

Klik hier voor meer informatie, zoals het complete programma, de baanindeling en overzichten van alle deelnemers per klasse en per vereniging.

<< Terug naar nieuwsberichten