Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Jongens grijpen net naast de individuele medailles

vrijdag 14 april 2017
foto van Nederlandse bowling selectie.Het Singles Event startte 14 april geweldig met 268 voor Brent de Ruiter en Ronan van der Loo, maar de dag eindigt in mineur omdat zowel in de Singles als All Events net naast de medailles wordt gegrepen.

Singles Event
De Ruiter en Van der Loo startte het Event en dat deden ze zeer succesvol. Na drie games vonden we beide spelers terug in de top van het klassement. Het lukte Van der Loo niet om het niveau vast te houden waardoor hij langzaam wat plekken zakte, maar De Ruiter wist wel te blijven scoren.Uiteindelijk kwam hij uit op een total pinfall van 1382, goed voor een voorlopige 3e plek.

In de middagserie kwamen Bart van Beers en Mike Bergmann in actie. Beide talenten hadden nog geen geluk gehad in het toernooi, dus waren vast beraden om te gaan knallen en waren nog vol in de race voor deelname aan het Masters Event. Helaas pakte het minder goed uit.Met 1170 (Van Beers) en 1161 (Bergmann) konden beide talenten geen rol van betekenis spelen in het Singles Event. Door deze resultaten vielen ze ook buiten de Top 24 in de All Events en dat betekende het einde van het toernooi voor beide spelers. Van Beers eindigt uiteindelijk op de 31e plek met 3570 (gem. 198,3) en Bergmann vinden we terug op de 29e plek met 3572 (gem. 198,4).

All Events
De score van 1277, goed voor een 17e plek in het Singles Event voor Van der Loo, hield hem nog in de top van het All Events klassement, met nog één duidelijk concurrent over voor de derde plek: De Fin Pyry Puharinen. Helaas maakte de Fin geen fout en hield hij 23 pins over ten opzichte van Van der Loo, waardoor er een volledig Fins podium is bij de All Events en Van der Loo op de vierde plaats eindigt bij het enige event waar dat geen medaille oplevert.

Met zijn geweldige prestatie tijdens het Singles Event heeft De Ruiter een 13e plek behaald in het All Events klassement, ruim voldoende dus voor deelname aan de Masters.

Masters Event
Door zich als vierde voor de Masters te plaatsen is Van der Loo alvast geplaatst voor Final Step 2. De Ruiter moet wel in Final Step 1 aantreden komende zondag en staat dan tegenover de als 20e geplaatste Slowaak Roman Karlík. Die wedstrijd staat om 08.00 uur Nederlandse tijd op het programma voor a.s. zondag 16 april. Final Step 2 staat direct daarna gepland, rond 09.00 uur.

Vervolg
Het EK jeugd vervolgt zich zaterdag met het Singles Event voor de meisjes. In de ochtend komen Denise Blankenzee, vorig jaar nog 6e in dit Event, en Bianca Brommer in actie. Beide speelsters staan nog in de Top 24 van de All Events en kunnen zichzelf met een goede prestatie in het Singles Event ook belonen met een plek in de Masters. Daarnaast heeft Blankenzee haar derde plaats in de All Events om te verdedigen.

In de middag is het dan de beurt aan Sharon Rietveld en Beaudine Kriele. We zijn benieuwd of de bronzen Team medaille beide meisjes een boost geeft die zijn weerga niet kent. Rietveld heeft daarbij ook de Top 24 nog in zicht, ze staat slechts 7 pins achter op plek 26.

Het beloven dus nog twee interessante dagen te worden op het EK jeugd in Helsinki. Ga naar de EYC 2017 webpagina voor al het nieuws en om niets te missen van de laatste twee dagen.

Foto: V.l.n.r.: Bart van Beers, Ronan van der Loo, Mike Bergmann en Brent de Ruiter (klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten