Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

​Nog 100 dagen tot de World Games!

dinsdag 11 april 2017
Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA). In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op. 

Nederland
Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Bowlen
Het bowlingtoernooi wordt afgewerkt in de Sky Tower Bowling van Wroclaw, waar in 2012 en 2014 nog de QubicaAMF World Cup is georgansieerd. Tijdens het toernooi worden er voor dames en heren twee events georganiseerd: Singles en Doubles.

Namens Nederland hebben alleen de heren zich geplaatst tijdens de Europese kampioenschappen 2016. Het team bestaat uit de kersverse Nederlands kampioenen Doubles: Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker. Tijdens het toernooi worden zij gecoacht door bondscoach Ron van den Bogaard.

Het Singles Event wordt georganiseerd op zaterdag 22 juli. Op maandag 24 juli staat het Doubles Event op het programma. In totaal zijn naast thuisland Polen 15 herenteams aanwezig op het toernooi.

Samenwerking en online platform
De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets
Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: www.ebilet.pl
Meer informatie over de World Games vind je hier: theworldgames2017.com

Voor meer informatie over het Nederlands team, ga naar de webpagina van de World Games

<< Terug naar nieuwsberichten