Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Nederlandse Kampioenen in de B,C en D klasse gekroond in Amsterdam

zondag 9 april 2017
Halve Finales Singles
De finaledag ging van start met 6 games halve finales singles voor 3 dames D-klasse, 15 heren B-klasse en 9 heren D-klasse gevolgd door een tweede halve finale voor 7 dames B-klasse, 16 heren C-klasse en 4 dames C-klasse. Voor hen de opgave om bij de top 3 te eindigen om zich te plaatsen voor de stepladderfinale.
Na aflloop van deze halve finales bleek dat alle dames die zich na de voorronden als 1e hadden geplaatst zich konden handhaven in de top 3 en daarmee een plaats in de stepladderfinale veilig stelden. Bij de heren was het een heel ander verhaal. Tony Stoll (C-klasse) zakte naar een 5e plaats en de klassementsleiders in de B- en D-klasse (Jean-paul Franzen en Rudolf Mulder) konden hun niveau uit de voorronden niet handhaven en zakten ver terug.

Approachbowlen
Tijdens de oliepauze werd het approachbowlen als side-event gespeeld. Hierbij moest de deelnemer, zonder aanloop en met gebruik van een huisbal, vanaf een pilaar bij baan 10 de bal over de approach gooien naar een singlepin die naast baan 18 was neergezet. Werd de pin geraakt dan betekende dit een gratis deelname aan het NK van volgend jaar in Leiderdorp en was dit side-event afgelopen.
Als eerste mocht Claudia Vranken (dames D-klasse) een poging wagen de pin om te gooien en de worp was meteen raak!!!

NIEUW: Dubbelfinales
Vervolgens was het tijd voor de dubbelfinales die in BakerFormat Championshipstyle werd gespeeld. Hierbij speelde het als 1e geplaatste team 1 game tegen het team dat zich als 4e had geplaatst. Gelijktijdig speelde het als 2e geplaatste team 1 game tegen het team dat zich als 3e had geplaatst. De beide winnende teams speelden vervolgens nog 1 game om het kampioenschap. De beide verliezers behaalden een 3e plaats. Na enkele zeer spannende finales werden de eerste kampioenen gekroond. 

Bij de dames in de D-klasse werden Daisy Munne-Joosten en Esther Brouwer Heida kampioen. De C-klasse was de titel een prooi voro de pas 14-jarige Lizzy Flapper en Desireé van Stokrom. Anique van Ewijck en Kathrine Ramos mogen zich een jaar lang kampioen noemen in de B-klasse.
Bij de heren D-klasse werden Josh van Hettema en Mick Schaasberg Nederlands Kampioen na een ongekend spannende finale. Het verschil was slechts 1 pin. De C-klasse werd gewonnen door het duo Bas te Kolste en Daniel Boogert. In de B-Klasse lieten Dieko Meijers en Martijn Postma duidelijk zien wie de beste zijn in de finale en dus mogen zij zich Nederlands Kampioen noemen.

Roll-off
Als intermezzo stond vervolgens een roll-off op het programma waarbij de deelnemers de 1e keer minimaal 8 pins moesten omgooien, tijdens tijdens de 2e keer minimaal 9 pins en vervolgens uitsluitens strikes moesten gooien.
Bert Breems en Arco van Gaalen hielden dit het langste vol waarna uiteindelijk Arco zegevierde en een deelnamebewijs won voor het Scheveningen Open.

Single Finales
De finaledag werd afgesloten met de stepladder singlefinales  waarbij als eerste de als 2e geplaatse speler tegen de als 3e geplaatste speler moest gooien. De winnaar van deze game moest het daarna opnemen tegen de speler die zich als 1e had geplaatsts.

Bij de singles werden in de B-klasse Bert Breems en Bracha Jaella Bodamer kampioen. In de C-klasse wonnen Mylene Mulder, die vorig jaar nog kampioen was in de D-klasse, en Daniel Boogert, die daarmee twee titels pakte. In de D-klasse wonnen Romano van der Zwet en Desireé van Stokrom, die dus zowel bij de dubbels als bij de singles een titel wisten te pakken.

Gefeliciteerd aan alle Nederlands Kampioenen. De volledige uitslagen zijn hier te vinden.
 

<< Terug naar nieuwsberichten