Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Voorrondes NK G-bowlen gespeeld, finalisten bekend

woensdag 15 maart 2017
De afgelopen weken kwamen in vijf bowlingcentra in totaal 242 deelnemers in actie tijdens de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Spanning en plezier
Een recordaantal deelnemers, maar nog steeds slechts 96 plekken te verdelen voor de landelijke finale. Het wordt voor de deelnemers dus ieder jaar lastiger om die grote finaledag in Bowling Almere te bereiken.

Dat de NK voorrondes ook al bijzonder zijn om mee te maken blijkt wel uit de spanning die bij de deelnemers op de gezichten stond en het plezier wat tijdens de voorrondes aan het bowlen beleefd is. De 242 deelnemers, allen aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie, waren afkomstig van in totaal 22 teams/verenigingen. Voor sommige deelnemers betekent het NK de enige keer in het jaar dat buiten het eigen centrum wordt gebowld en ook nog eens tegen onbekende tegenstanders. Een hele beleving dus.

Uitslagen voorrondes
De coördinatie van het NK is in handen van de NBF, maar de organisatie is in handen van lokale organisatieteams. Zonder de inzet van deze teams van BV Assen, BV Haarlemmermeer, Stichting BAS, Stichting KomOp en Sittardse BV is de organisatie van het NK niet mogelijk. Dit geldt ook voor de medewerking die verleend wordt door de bowlingcentra Pand 17 te Assen, Claus Bowling te Hoofddorp, Bowling Breda, Inntel Hotel & Bowling Zutphen en Bowling Stardust te Sittard.

Alle deelnemers hebben in de voorronde drie games gebowld, verdeeld over 8 klassen. In iedere klassen verdienden de beste twee spelers direct een ticket voor de landelijke finale op zondag 7 mei in Almere. Omdat er plek is voor 96 finalisten zijn er nog plekken te verdelen aan de beste nummers 3 en mogelijk zelfs nummers 4. Deze plekken zijn naar rato verdeeld en dat resulteert in de volgende lijst deelnemers die binnenkort een uitnodiging voor de finale ontvangen:

- Geplaatste spelers finale NK G-bowlen 2017 per klasse
- Geplaatste spelers finale NK G-bowlen 2017 per vereniging

Een volledig overzicht van alle uitslagen vind je hieronder:
- Voorronde regio Noord
- Voorronde regio Oost
- Voorronde regio Zuid
- Voorronde regio West
- Voorronde regio Midden

Alle finalisten ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de landelijke finale op 7 mei in Bowling Almere.

<< Terug naar nieuwsberichten