Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

NTL rondje langs de banen: Speelronde 1

maandag 3 oktober 2016
Op 1 en 2 oktober is het seizoen 2016-2017 voor de Nationale Trio Leagues officieel gestart. Zaterdag begonnen met de jeugd en regio Zuid Holland, zondag gevolgd door alle andere leagues. We maken een kort rondje langs de banen.

Maximale score
Zo'n eerste speeldag is het altijd spannend om te zien hoe de verhoudingen liggen. Welk team komt het beste uit de zomer, welk team heeft een nieuwe sterspeler die weleens het verschil kan maken en wat is dat nieuwe team precies waard? Zo'n eerste speeldag zegt nog niets over de rest van het seizoen, maar het is toch leuk om te kijken welke teams de eerste tik hebben uitgedeeld en zich voorlopig koploper mogen noemen.

Verschillende teams wisten alle wedstrijden te winnen, maar verloren nog één of twee punten die werden verdeeld voor de total pinfall of op basis van de "one to all game". Ze wist in NTL klasse 1C het team Van Meurs Centr. Verwarming alle zeven wedstrijden te winnen, maar kwam het 64 pins te kort voor de maximale 22 punten.

Twee teams wisten dit weekend echter wel de volledige score te behalen en toeval of niet, het gaat om twee teams met een medewerker van het NBF-bondsbureau. In de NTL klasse 1E was het collega Edwin van Delden die met zijn teamgenoten Willem Driezes en Edwin Zantinge voor Bowl & Fun Emmen de maximale 22 punten wisten te behalen. Een dag eerder wist college Kevin de Haan met zijn team Bowling Scheveningen in de NTL Regio Zuid Holland Hoofdklasse alle vijf de wedstrijden te winnen en ook de "one to all game", goed voor de maximale 16 punten.

Eredivisie
In de NTL Eredivisie is Bowl Easy Heerlen na de eerste speeldag in Volendam de eerste koploper van het seizoen. Bram van Meerbergen, Ton Plummen en Gery Verbruggen speelden alle zeven games voor het team, waarvan zij er zes wisten te winnen. Alleen Kegel Training Center Europe wist van het team uit Heerlen te winnen, met 612-565. Van Meerbergen was de beste speler aan de kant van Heerlen met 1565 (gem. 233,57), op de voet gevolgd door Plummen met 1544 (gem. 220,57). De total pinfall van 4551 was niet voldoende voor de 8 punten aan het eind van de dag. Die gingen naar de regerend kampioen Ordonnans / Bowling Spijkenisse. Mede dankzij een 279 van Jeffrey van de Wakker kwamen zij op een total pinfall van 4571. Tel daar vijf overwinning bij op en het team staat voorlopig op de tweede plaats met 18 punten.

Ga naar onze NTL Online Scoreverwerking voor alle uitslagen en standen na de eerste speelronde. In de Nationale 'Week van de scheidsrechter' een bijzonder woord van dank voor alle wedstrijdleiders die deze eerste speelronde in goede banen hebben geleid en ervoor zorgen dat alle scores online vindbaar zijn.


 
Het volgende NTL weekend staat gepland zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober.


<< Terug naar nieuwsberichten