Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Finales NK G-bowlen: een sportief feest in Almere

zondag 12 juni 2016
Zondag 12 juni zijn in Almere de landelijke finales van de Nederlandse kampioenschappen voor NBF-leden met een verstandelijke beperking georganiseerd. Het werd een sportief feest met 8 nieuwe kampioenen!

Finales
Voor het eerst tijdens het NK zijn er in 2016 regionale voorrondes aan de landelijke finales vooraf gegaan. In Assen, Breda, Hoofddorp, Sittard en Zutphen kwamen eerder dit jaar ruim 200 bowlers en bowlsters bij elkaar om te strijden om de regionale eer en een plek in de landelijke finales.

Uiteindelijk mochten wij op zondagochtend in Bowling Almere 93 finalisten verwelkomen, voor sommigen betekende dit de eerste keer dat 'buitenshuis' gebowld werd. Spanning was van enkele gezichten dan ook af te lezen, maar dat sloeg al snel om in veel enthousiasme, sportiviteit, bakken energie en een hoop plezier in de bowlingsport. Natuurlijk was er ook blijdschap bij strikes en verdriet bij het mislopen van een finaleplek, maar dit verdriet werd al snel aan de kant gezet om alle finalisten extra hard aan te moedigen.

Zo maakten alle deelnemers en begeleiders er samen met de organisatie een prachtige finaledag van. De organisatie bestond naast de NBF uit vrijwilligers vanuit Almere en Hoofddorp en de mensen van Stichting BAS en Esdege Reijgersdael. Het personeel van Bowling Almere zorgde voor de goede randvoorwaarden, waaronder snel handelen bij storingen en een heerlijke lunch.

Natuurlijk werd er ook nog om de prijzen gestreden. In top 4 finales werden de bekers verdeeld en na drie games in de regio, drie games halve finale en twee games finale stellen we je voor aan de nieuwe Nederlandse kampioenen G-bowlen 2016:
 
Heren klasse 1: Joep de Lange BV Steenwijk
Heren klasse 2: Marco Negenman BT De Doordouwers Tilburg
Heren klasse 3: Louis Stam Soester BV
Heren klasse 4: Paolo Kragting G-bowlingteam Almere
Dames klasse 1: Monique Oberndorff Sittardse BV
Dames klasse 2: Diana Snelders Stichting BAS
Dames klasse 3: Janny de Swart Stichting BAS
Dames klasse 4: Marijke Koedijk BV Heerhugowaard

Uit handen van NBF-voorzitter Bob Schut ontvingen zij een beker en een doosje Celebrations om uit te delen tijdens de terugreis.

Klik hier voor een overzicht van de halve finales.
Klik hier voor een overzicht van de finale.

Foto's werden er ook gemaakt. Persoonlijke foto's gemaakt in een heuse fotohoek die iedere speler direct mee naar huis kreeg als aandenken, actiefoto's die je nu allemaal hier kunt bekijken.

<< Terug naar nieuwsberichten