Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Achterhoek wint de strijd om de Special Olympics Nationale Spelen 2018!

maandag 30 mei 2016
In 2018 staat ook de bowlingsport weer op het programma tijdens de Special Olympics. Het evenement bowlen wordt georganiseerd in Bowling ´s-Heerenberg, als onderdeel van de spelen in De Achterhoek. Hieronder vind je het officiële persbericht:

Persbericht
Nieuwegein, 27 mei 2016  – De Achterhoek gaat in 2018 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. 

De Achterhoek en Den Haag zaten gezamenlijk in de race om het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland te organiseren. Er was sprake van een ‘close-finish’. De kandidaten waren zeer aan elkaar gewaagd en werden beide in staat geacht tot het uitstekend kunnen organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen. Het bestuur van Special Olympics Nederland heeft het advies van de bidcommissie overgenomen en besloten het bid aan De Achterhoek toe te kennen. “Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat De Achterhoek prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2018 kan en zal neerzetten. Het bidboek en bidbezoek geven daar ook alle reden toe.” aldus Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.

Op dit moment overheerst de trots bij de initiatiefnemers van de Achterhoekse bid. “De steun die wij hebben ervaren vanuit de hele Achterhoek in combinatie met de ijzersterke projectgroep heeft het mogelijk gemaakt dat wij het vertrouwen hebben kunnen winnen van de bidcommissie. Het geeft aan dat sport voor mensen met een beperking een belangrijk thema is en breed wordt gedragen binnen onze gemeenschap. Nu wij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2018 mogen verzorgen, zullen wij alles in het werk stellen om het vertrouwen optimaal waar te maken”, aldus René van Gils, voorzitter van de Stuurgroep Bidkandidaat Special Olympics Achterhoek 2018.

Het bidboek is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de 8 Achterhoekse gemeenten, de Provincie Gelderland, MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal toonaangevende Achterhoekse ondernemers. De uitvoerende projectgroep staat onder leiding van Corine Berkel van Mood Concepts, die ook het bid samenstelde.

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. 

Changing lives, changing attitudes

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.

Foto: Frederic Pauwels - Blijdschap bij Special Olympics

<< Terug naar nieuwsberichten