Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Speeldagen nationale en regionale trio leagues naar zelfde weekend

donderdag 26 mei 2016
Vanaf seizoen 2016-2017 worden de speeldagen van de Nationale Trio Leagues en die van de Regionale Trio Leagues in hetzelfde weekend gespeeld. Nu het nieuwe seizoen langzaam dichterbij komt levert dit vragen en reacties op. Om die reden lichten wij graag toe hoe wij tot deze keuze zijn gekomen.

Rondje Nederland
Tijdens verschillende bijeenkomsten in het land zijn NBF-bestuursleden en –bureaumedewerkers in gesprek gegaan met bestuurders van bowlingverenigingen. Tijdens die bijeenkomsten werd gesproken over allerlei regionale zaken, zo ook over de opzet van onze trio leagues. We hebben met elkaar geconstateerd dat het aantal deelnemende teams (en daarmee het aantal spelers) de laatste seizoenen in het gehele land teruglopen. Een vervelende ontwikkeling, want minder teams betekent haast automatisch dat reisafstanden langer worden en dat de niveauverschillen groter worden. Belangrijke redenen voor deelnemers om te stoppen met deelname aan de trio leagues.

Tijd voor verandering
Hierdoor zouden zonder actie te ondernemen de trio leagues over enkele seizoenen vanzelf uit elkaar vallen. Hoogste tijd dus om, nu het nog volop in leven is, op zoek te gaan naar verandering. Die verandering is gevonden in het combineren van beide leagues, zodat er weer één sterke league ontstaat die voldoende levensvatbaar is om in de toekomst uit te breiden. De consequentie is dat we hier een aantal leden mee duperen die actief zijn in zowel nationale als regionale leagues, een vervelende zaak. Maar het doodbloeden van beide leagues is iets wat nog veel vervelender is. Daarom hebben we besloten om dit plan door te zetten, ondanks de zestig leden die in beide leagues uitkomen en nu dus een keuze moeten maken.

Promoot de trio league binnen je vereniging
Met alleen de combinatie zijn we er nog niet. Natuurlijk levert deze verandering meer ruimte op in de wedstrijdkalender, wat kansen biedt voor nieuwe initiatieven en toernooien. Maar als we met elkaar de daling van deelnemende teams tegen willen gaan moet er meer gebeuren. Daarom hebben we promotiemateriaal ontwikkeld in de vorm van (online) flyers en posters, die door verenigingen kunnen worden ingezet om de trio leagues van seizoen 2016-2017 onder de aandacht te brengen bij de aangesloten leden. Dit kun je bij alle leden doen, want vanaf 1 september vervalt de Sportpas Plus en mogen alle NBF-leden deelnemen aan de trio leagues. Een enorme nieuwe vijver om in te vissen naar nieuwe teams en teamgenoten binnen de (omliggende) verenigingen. 

Promotieactie
Extra leuk: schrijft jouw vereniging twee teams (of meer) in voor de trio league van seizoen 2016-2017? Dan ontvangt jouw vereniging per twee teams €75,- of een opleiding tot NBF-wedstrijdleider t.w.v. €150,- cadeau. Een mooi extraatje voor je vereniging!

Wij zetten graag onze schouders eronder om de leagues (weer) tot een bloeiend succes te maken, we hopen dat jij hier ook een bijdrage aan wilt leveren. Wat ons betreft gaan we op naar een mooi nieuw seizoen!

<< Terug naar nieuwsberichten