Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Trainer, laat van je horen!

woensdag 20 april 2016
We zijn op zoek naar iedereen in Nederland die wel eens een bowlingtraining verzorgd. Eén keer per week, één keer per maand of dagelijks, met of zonder trainersdiploma, dat maakt niet uit. Graag verzamelen we zoveel mogelijk informatie.

Belangrijke rol
Een trainer vervult om meerdere redenen een belangrijke rol binnen de bowlingsport. Hij of zij draagt natuurlijk bij aan eventuele medailles op EK's en WK's, maar veel belangrijker nog kan een trainer ervoor zorgen dat iemand plezier in de sport krijgt en houdt, door uitgedaagd te blijven. Een trainer kan een enorme bijdrage leveren aan ledenwerving en ledenbehoud.

Nieuwe opleidingen
Sinds jaar en dag organiseert de NBF daarom opleidingen voor trainers. Die veranderen door de jaren heen, zoals ook de sport verandert. Zo ook nu. Het huidige seizoen is geen opleiding aangeboden, maar die periode is gebruikt om de opleiding in een nieuw jasje te steken. Zo hebben docenten Wendy Haak en Ben van Spronsen zich verdiept in de opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Sterke punten van deze opleidingen zijn de volledigheid en de inzet van vele video's. Daarnaast passen de opleidingen ook bij de huidige ontwikkelingen in de bowlingsport. 

We zijn er van overtuigd dat we met die kennis, plus de kennis die al in Nederland aanwezig is, zelf nog sterkere opleidingen kunnen organiseren. Iets waarmee we in seizoen 2016-2017 van start gaan en waarvoor zondag 22 mei 2016 de kick-off wordt gegeven tijdens een centrale kaderdag.

Trainers, laat van je horen!
Voordat het zover is, willen we eerst beter in beeld hebben hoeveel trainers in Nederland actief zijn, waar ze actief zijn en waarmee ze actief zijn. Om daar achter te komen hebben wij een vragenlijst opgesteld die wordt verspreid onder alle gediplomeerde trainers die de NBF kent. Daarnaast ontvangen ook alle verenigingen het verzoek dit bericht te verspreiden onder de aanwezige trainers, omdat zij niet allemaal bij ons bekend zijn. We hopen daarmee iedereen die in Nederland wel eens een training aanbiedt te bereiken.

Vul de vragenlijst in
Verzorg jij op dit moment (wel eens) trainingen? Dan willen we jou vragen om de vragenlijst in te vullen. Dit kost je misschien 5 minuten van je tijd. Het helpt ons om ons aanbod aan opleidingen en bijscholingen beter af te stemmen op de wensen en behoeftes vanuit het land en we krijgen op die manier beter in beeld wat de landelijke spreiding is van trainers.

We hopen daarom op je medewerking te mogen rekenen. Klik hier om naar de online vragenlijst te gaan en vul h'm direct voor ons in.

Aan alle verenigingsbestuursleden het verzoek om dit bericht te delen met de trainers die binnen de vereniging actief zijn.

<< Terug naar nieuwsberichten