Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Eerste voorrondes NK G-bowlen gespeeld

maandag 14 maart 2016
Zondag 13 maart zijn de eerste drie regionale voorrondes van het NK G-bowlen georganiseerd. In Assen, Breda en Hoofddorp kwamen de eerste groepen deelnemers bij elkaar om een plek in de finale te verdienen.

Opzet NK
Gezien de toename van het aantal NBF-leden en het enthousiasme dat er is om evenementen te spelen, is er dit jaar voor gekozen eerst regionale voorrondes te organiseren voordat in Almere de finales van het NK worden gespeeld. In samenwerking met de bowlingondernemers en vrijwilligers uit de bowlingsport worden die voorrondes georganiseerd in Assen, Breda, Hoofddorp, Sittard en Zutphen. De eerste drie hebben zondag 13 maart plaats gevonden.

Voorrondes
Tijdens de voorrondes gaat het natuurlijk om de regionale eer, maar er konden ook finaleplaatsen behaald worden. In iedere regio gaan per klasse de beste twee spelers door naar de finaledag op 12 juni in Bowling Almere. Daarnaast is nog een aantal plaatsen beschikbaar om tot een maximum van 96 finalisten te komen. Deze plaatsen worden naar rato verdeeld wanneer alle scores binnen zijn.

De scores van regio Noord en Midden zijn inmiddels binnen. Klik hier voor de uitslagen. De scores van regio West volgen z.s.m.

Vervolg
Op zondag 3 april wordt de voorronde voor regio Oost gespeeld, in Zutphen. De vijfde en laatste voorronde staat gepland op zondag 24 april, in Sittard. Na die vijfde voorronde kunnen alle scores worden verzameld en wordt z.s.m. bekend gemaakt welke 96 deelnemers een uitnodiging ontvangen voor de finale op 12 juni.

Tijdens de voorronde in Hoofddorp heeft Haarlems Dagblad een bezoek gebracht. Zij maakten een mooie video reportage van de dag. Klik hier om de video te bekijken.

<< Terug naar nieuwsberichten