Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

200+ inschrijvingen voor het NK G-bowlen 2016

dinsdag 8 maart 2016
Een paar dagen voor de eerste voorrondes is het aantal inschrijvingen voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2016 de 200 gepasseerd en dat aantal kan nog oplopen. Zondag 13 maart start het NK voor alle NBF-leden met een verstandelijke beperking met de eerste drie regionale voorrondes.

Regionale voorrondes
Na twee succesvolle edities van het NK onder de vlag van de NBF is besloten het NK in 2016 uit te breiden met vijf regionale voorrondes en gezien het aantal inschrijvingen lijkt die timing perfect. Ondanks de ruimte die Bowling Almere biedt, was het vorig jaar toch al druk met 113 deelnemers. Nu er voorrondes worden georganiseerd, biedt het meer ruimte tijdens de finaledag en, nog veel belangrijker, bieden we meer leden de kans om aan het NK deel te nemen.

De voorrondes worden dit jaar georganiseerd in Breda (i.c.m. het BTS toernooi), Hoofddorp, Assen (allen op 13 maart), Zutphen (3 april) en Sittard (24 april). In alle gevallen krijgt de NBF de medewerking van de bowlingcentra en een lokale groep vrijwilligers. Zonder hen zou het onmogelijk zijn dit NK op deze manier te organiseren en de NBF is dan ook dankbaar voor deze samenwerking.

Opzet
Deelnemers komen tijdens de regionale voorrondes in actie in 8 verschillende klassen, gebaseerd op niveau. Voor zowel de heren als de dames is dit jaar een klasse toegevoegd waarbij alle deelnemers gebruik maken van de hekjes naast de baan. Tijdens de voorrondes spelen de deelnemers 3 games, waarna de regionale prijzen per klasse worden uitgereikt aan de top 3.

De beste 2 deelnemers per klasse plaatsen zich automatisch voor de finale in Almere op zondag 12 juni. Dat zijn in totaal 80 finalisten. Er is in Almere plek voor 96 deelnemers, dus de overige 16 finaleplaatsen worden naar rato opgevuld.

Tijdens die finale spelen de finalisten 3 games halve finales, waarna de prijzen verdeeld worden in 2 finalegames.

G-bowlen in Nederland
Klik hier voor meer informatie over het NK 2016. Over bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking in het algemeen is ook informatie te vinden op onze website. Klik hier voor een overzicht aan locaties, nieuws en meer.

Dit jaar komen de deelnemers aan het NK uit: Almere, Assen, Breda, Groningen, Heerhugowaard, Hoofddorp, Huizen, Leek, Maarssen, Niebert, Papendrecht, Purmerend, Rijssen, Sittard, Soest, Steenwijk, Tilburg en Zutphen.

<< Terug naar nieuwsberichten