Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Special Olympics Team NL Bowlen is klaar voor de strijd!

woensdag 15 juli 2015
Bunnik, 13 juli 2015Afgelopen zaterdag heeft Team NL Bowlen, samen met de rest van Special Olympics Team NL, zich officieel gepresenteerd aan het publiek. Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de twee bowlers met een verstandelijke beperking bijna klaar voor de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. ’s Werelds grootste sportevenement in 2015.

In het hoofdgebouw van hoofdsponsor Aegon werd Team NL welkom geheten door Otto van der Harst, directeur communicatie bij Aegon. “Het is een enorme eer dat jullie hier zijn en wij zijn trots om de presentatie van de ploeg te mogen organiseren!” 

Nadat voorzitter Ruud Verbunt en Global Messenger Lize Weerdenburg de aanwezigen ook welkom hadden geheten namens Special Olympics, was het tijd voor de diverse presentaties. 

De twee bowlers van Team NL Bowlen, Wouter van Coeverden en Joyce Gierveld, kregen een mediatraining onder begeleiding van Henk Jan Kerkhoff en Nelli Cooman. “Special Olympics is voor mij belangrijker dan de gewone Olympics!” aldus Nelli, die zich al jaren inzet als ambassadeur voor Special Olympics.

De coach van Team NL Bowlen kregen nog de laatste informatie over de World Games en waar zij in Los Angeles op moeten letten. Ouders en familieleden van Team NL kregen tips van Lize en haar moeder Maria over het loslaten van hun kinderen. 

Special Olympics World Games 2015
Team NL stapt op 21 juli op het KLM vliegtuig naar Los Angeles, waarna vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 

Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De 65 sporters en 22 coaches van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, lange afstand zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen. 

Special Olympics
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. 

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors Aegon en Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.


Special Olympics Team NL Bowlen | Foto: Rachelle Photography
 

Volg het team
Voor meer informatie over Special Olympics gaat je naar www.specialolympics.nl. Voor meer informatie over de World Games in Los Angeles gaat u naar www.LA2015.nl.

Volg Team NL ook via www.facebook.com/specialolympicsnl en www.twitter.com/SO_NL.

<< Terug naar nieuwsberichten