Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Corona » Planning evenementen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen
 
Laatste update: vrijdag 5 maart 2021

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.
 
Voorjaar 2021
Begin september begonnen we vol goede moed aan het nieuwe bowlingseizoen, de situatie in Nederland met betrekking tot het coronavirus liet zelfs toe dat we op drie locaties Nederlandse kampioenschappen konden organiseren. Ook konden de NK 50+ in oktober nog doorgaan, gingen de meeste huisleagues bij verenigingen van start en werden er enkele toernooien gespeeld.
 
Inmiddels is de situatie dusdanig veranderd dat alle georganiseerde bowlingactiviteiten al een tijd stil liggen. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de tijd waarin we weer in competitieverband kunnen bowlen.
 
Samen met alle aangesloten verenigingen en vele toernooiorganisatoren zorgt de NBF voor een goed gevulde wedstrijdkalender. De NBF is verantwoordelijk voor de Nationale Trio Leagues en diverse nationale kampioenschappen. Hoe we nu tegen het doorgaan van die evenementen aankijken delen we hieronder, zoals eerder al besproken is in de online meeting met voorzitters van aangesloten verenigingen.
 
Met de kennis van nu
Bij vrijwel alles wat we op dit moment communiceren, moeten we toevoegen dat we dat doen met ‘de kennis van nu’. We leven in een bijzondere tijd waarin de omstandigheden continu veranderen. Toch willen we jou als lid perspectief bieden op wat je dit seizoen van ons mag verwachten aan evenementen. Bekijk hieronder onze planning, waarna we enkele evenementen extra uitlichten:
 
Activiteit: Startdatum: Deadline Go / No Go:
Stedenontmoetingen  28 maart 2021 Geannuleerd
NK D-bowlen 8 mei 2021 Uitgesteld
NK Bedrijfsbowlen 9 mei 2021 Geannuleerd
NK Schoolbowlen  15 mei 2021 Geannuleerd
NK G-bowlen  16 mei 2021 Geannuleerd
NK jeugd & senioren 29 mei 2021 Uitgesteld
NK 50+ Dubbels 6 juni 2021 1 mei 2021
Dag der Kampioenen 28 augustus 2021    1 juni 2021

Verenigingskampioenschappen 2021
Ook is gesproken over de Verenigingskampioenschappen, die gepland staan in het weekend van 13/14 maart 2021. Helaas gelden dan sowieso nog alle maatregelen en zijn de centra gesloten, dus bowlen is dat weekend niet haalbaar. Wel bieden we verenigingen dit seizoen de gelegenheid om later dit seizoen alsnog de VK te organiseren, indien mogelijk natuurlijk. Het doorgaan van de Dag der Kampioenen hangt niet af van het wel of niet doorgaan van de Verenigingskampioenschappen, al zal het grote invloed hebben op de kans of de DDK wel of niet door kan gaan.
 
Nederlandse kampioenschappen
Eerder moesten we al concluderen dat de NK 50+ scratch, schoolbowlen, bedrijfsbowlen en G-bowlen geen doorgang kunnen vinden dit seizoen. Voorlopig is er ook een streep gezet door de NK voor jeugd, senioren en D-bowlers. De oorspronkelijke opzet, waarbij we over een periode van 2 maanden alle NK's op één locatie organiseren onder de noemer NK 2021, is op dit moment niet meer haalbaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen ontstaat er mogelijk nog wel een kans om de NK voor de diverse doelgroepen op een later moment of met een andere opzet te organiseren. Die ambitie hebben wij zeker.

De NK 50+ Dubbels blijft momenteel nog gewoon op de kalender staan, daarover hoeft nu nog geen besluit genomen te worden.
 
Heb je vragen en/of opmerkingen over bovenstaande, neem dan contact met ons op via wedstrijdzaken@nbfbowlen.nl.